Fluoridebehandeling

Fluoridebehandeling bij de tandarts

Wat is een fluoridebehandeling?

Bij een fluoridebehandeling brengen we fluoride aan op de tanden om erosie te vermijden. Dankzij fluoride zijn je tanden minder kwetsbaar voor aanvallen van bacteriën. Een fluoridebehandeling zorgt voor een sterk gebit en verkleint de kans op gaatjes. Uw tanden goed poetsen met een tandpasta met fluoride is vaak genoeg om gaatjes te voorkomen. Indien u toch gaatjes krijgt, kan een fluoridebehandeling helpen. 

Soorten fluoridebehandeling

Er zijn twee soorten fluoridebehandelingen. De boven- en onderkaak kunnen tegelijk of afzonderlijk  worden behandeld. Een fluoridebehandeling is veilig en volledig pijnloos.

De behandeling

Tijdens de fluoridebehandeling maakt de tandarts uw mond vochtvrij met behulp van wattenrollen. Daarna brengt de tandarts een verhoogde concentratie fluoride aan op alle vlakken van de kiezen. Deze fluoride kan verwerkt zijn in een gel of lak. De tandarts brengt het rechtstreeks aan of via een speciale houder en verwijdert de fluoride na vier minuten. Na uw behandeling mag u een halfuur lang niet eten of drinken. Hierdoor kan de fluoride goed op uw gebit inwerken.