Tanden reinigen

Tanden reinigen bij de tandarts

Waarom tanden reinigen?

Indien tandplak een langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak dan kan dit verkalken. Dit noemen we tandsteen. Tandsteen ontstaat vooral net boven of onder het tandvlees en achter of tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plaatsen die vaak vergeten worden tijdens het tandenpoetsen. Jammer genoeg kan tandsteen niet meer verwijderd worden door grondig te poetsen. De enige oplossing is door je tanden professioneel te laten reinigen bij de tandarts.

Tanden laten reinigen

Tandsteen verwijderen kan op twee verschillende manieren. Enerzijds met behulp van een tool waarbij de tandsteen wordt weggekrabd. Anderzijds met een soort apparaat dat ultrasone trillingen doorstuurt. Deze trillingen zorgen ervoor dat uw tandsteen los trilt.

Na afloop van de behandeling worden uw tanden, indien nodig, gepolijst. Dit gebeurt met een borsteltje of rubbercupje in combinatie met een polijstpasta. Tandsteen kan leiden tot tandvleesproblemen, zoals een ontsteking en paradontitis. Net daarom is het zo belangrijk om je tanden te reinigen. Voorkom tandsteen door uw tanden minstens twee keer per dag te poetsen met een fluoride tandpasta. Zorg er ook steeds voor dat je de ruimte tussen je tanden reinigt.