Conserverende behandelingen​

Indien uw tandarts tijdens een tandcontrole gaatjes ontdekt dan kan dit in de meeste gevallen behandelt worden met tandvullingen. Ook bij breuk van een stuk tand kan de tandarts dit met vullingsmateriaal herstellen. Dit is een onderdeel van conserverende tandheelkunde. Er zijn verschillende behandelingen om uw tand te herstellen. Ontdek hier onze conserverende behandelingen.

Tandvullingen

Indien de tandarts gaatjes ontdekt dan kan dit behandeld worden met tandvullingen. Dit is ook het geval bij een kwetsuur van de tand zoals een afgebroken stukje. Deze techniek zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk van uw eigen tandweefsel behouden wordt. Lees meer over tandvullingen.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel een zenuwbehandeling of endodontische behandeling genoemd. Tijdens deze behandeling is hevige kiespijn vaak de aanleiding. De zenuw moet hierbij verwijderd worden om de pijn te stoppen. Lees meer over wortelkanaalbehandeling.

Esthetische vullingen

Binnen dit vakgebied houdt de tandarts zich bezig met het verbeteren van het uiterlijk van de patiënt. Hierbij spelen de tanden en kiezen een belangrijke rol. Dit komt doordat patiënten steeds hogere eisen van hun tanden en kiezen aan de esthetiek stellen. Lees meer over esthetische vullingen.