Prothetische behandelingen

Binnen onze prothetische behandelingen, ook wel restauratieve tandheelkunde genoemd, zorgen we ervoor dat de functie van uw gebit wordt hersteld. Dit gebeurt door middel van een uitneembare tandprothese, tandkronen en tandbruggen. Deze behandelingen zijn mogelijk indien de tand zodanig beschadigd is en een tandvulling geen oplossing is. Ontdek hier onze prothetische behandelingen.

Tandprothese

Bent u een groot aantal tanden verloren? Dan kan een tandprothese of gebit ze in uitstekende mate vervangen. Een tandprothese is beschikbaar in diverse maten en gewichten zoals een kunstgebit, klikgebit of een vaste tandprothese. Lees meer over tandprothese.

Tandkroon

Dankzij een tandkroon wordt de oorspronkelijke vorm en functie van uw tand hersteld. De tandarts slijpt een deel van de tand weg zodat er een stomp overblijft. Daarna wordt hierover een porseleinen kroon gecementeerd. Lees meer over tandkronen.

Tandbrug

Bij tandverlies kan uw tandarts een tandbrug aanraden. Hierbij worden de tanden aan beide zijden van de te plaatsen brug bedekt met een kroon. Daarna wordt er een kunstmatige tand aan de kronen bevestigd. Lees meer over tandbruggen.