Preventieve behandelingen

Voorkomen is beter dan genezen. En dat geldt natuurlijk ook voor uw tanden. Dankzij een goed onderhoud en een regelmatige afspraak bij uw tandarts voorkomt u langdurige of ingrijpende behandelingen. Dankzij onze preventieve behandelingen voorkom je gaatjes en tandvleesproblemen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig een afspraak te maken bij uw tandarts om uw tanden te controleren. Ontdek hier onze preventieve behandelingen.

Tandcontrole

We raden onze patiënten aan minstens jaarlijks een bezoek te brengen aan de tandarts voor een grondige reiniging en tandcontrole. De tandarts kan u adviezen en instructies geven over mondhygiëne. Lees meer over tandcontrole.

Tanden reinigen

Heeft u last van tandsteen? Dan zal uw tandarts uw tanden reinigen. Tandsteen ontstaat doordat tandplak op uw tanden blijft zitten en verkalkt door speeksel. Indien er tandsteen gevormd wordt, zal de tandarts dit verwijderen. Lees meer over tanden reinigen.

Fluoridebehandeling

Fluoride helpt om uw tanden en kiezen te versterken. Daarnaast beschermt het tegen aanvallen van zuur op uw tanden en kiezen. Om uw tanden te versterken kan u een fluoridebehandeling ondergaan. We versterken uw tanden door middel van een bitje gevuld met fluoridegel. Lees meer over fluoridebehandeling.

Tanden poetsen

Heel wat problemen ontstaan in de mond door tandplak. Door middel van een goede mondhygiëne kunt u de kans hierop verkleinen. Dit kan door uw tanden goed te poetsen. Uw tandarts biedt u daarom graag poetsadvies aan. Lees meer over tanden poetsen.

Tanden verzegelen

Het verzegelen of sealen van tanden zal uw tandarts een laagje kunststoflak over de groeven en putjes in de kauwvlakken aanbrengen. Dit laagje beschermt de kiezen tegen bacteriën. Hierdoor wordt het risico op tandbederf veel kleiner. Lees meer over tanden verzegelen.

Tandextractie

Tandextractie is een ander woord voor het trekken van een tand of kies. Af en toe zal een tand verwijderd moeten worden. Om een tand te verwijderen zal hij eerst verdoofd worden zodat u tijdens de behandeling geen pijn zal ervaren. Lees meer over tandextractie.