5 redenen om je jaarlijkse tandcontrole niet uit te stellen!

jaarlijkse tandcontrole
Het is erg belangrijk om op jaarlijkse tandcontrole te gaan bij je tandarts. Toch durven velen dit jaarlijkse bezoekje uit te stellen. Durf jij je hieraan schuldig te maken, en loop je daardoor wel eens rond met tandpijn? Met deze 5 belangrijke redenen proberen wij je te overtuigen om dit niet te doen!

 

1. Jong geleerd is oud gedaan, ook qua jaarlijkse tandcontrole

Het is belangrijk om met je kinderen al naar de tandarts te gaan zodra ze hun eerste melktandjes hebben. Hun melktanden blijven misschien niet zo lang, ze kunnen echter wel een effect hebben op hun gebit op een latere leeftijd. Een jaarlijkse tandcontrole is daarom zeer belangrijk. Om écht zeker te zijn dat het goed gaat met de tanden van je geliefde kroost, raden we zelfs aan om deze controle tweemaal per jaar te laten uitvoeren.

Niet alleen heeft deze regelmatige controle positieve gevolgen voor hun gebit, maar ze komt ook hun vertrouwen ten goede. Als kinderen het al van jongs af aan gewoon worden om naar de tandarts te gaan, begrijpen ze sneller het belang van een gezond gebit en zijn ze minder angstig.

 

2. Iedereen heeft een andere mond

Ieders mond en tanden zijn anders. Als je jaarlijks op tandcontrole gaat, leert je tandarts je mond en je mondgewoonten goed kennen. Zo weet hij of zij onmiddellijk wanneer er iets mis is met je gebit, zelfs als je dat zelf niet meteen doorhebt. Op die manier kan de tandarts gerichte adviezen geven voor de toekomst en worden ernstige tandproblemen vermeden.

 

3. Pijnlozer door het leven

We weten het. Een tandcontrole verloopt niet altijd pijnloos. Maar, door jaarlijks naar je tanden te laten kijken, voorkom je veel tandpijn. Er kan veel aan de hand zijn in je mond, ook zonder dat je het zelf weet of voelt. Door die jaarlijkse controle is er de mogelijkheid om de problemen te behandelen nog voor de pijn begint, of zal de behandeling zelf ook minder pijnlijk zijn. Want tandpijn… wel dat kunnen we missen als kiespijn!

 

4. Je jaarlijkse tandcontrole bespaart geld

Door jaarlijks op controle te gaan bij de tandarts, kunnen er veel problemen voorkomen worden. Hierdoor spaar je ook heel wat geld uit, want ernstige tandproblemen behandelen is doorgaans veel duurder dan een controle. Door elk jaar je gebit te laten controleren, kan je beginnende problemen al behandelen voor ze erger worden.

Een jaarlijkse controle spaart niet enkel geld uit door hevige pijn en problemen te voorkomen, maar ook door de tussenkomst van de mutualiteit. Als je minstens 1 keer per jaar naar de tandarts gaat, komt je mutualiteit ook voor een deel van de kosten tussen via het mondzorgtraject. Lagere tandartskosten en een gezonder gebit, wat wil je nog meer!

 

5. Een gezonde mond en een gelukkig leven

Je tanden zijn niet alleen een klus voor je tandarts. Jijzelf kan ook al heel wat doen om je mond gezond te houden. Twee keer per dag je tanden goed poetsen, tandvriendelijk eten en een jaarlijkse controle bij de tandarts zijn drie laagdrempelige dingen die jij kan doen, en waar je mond gelukkig van wordt. Zo geniet jij van een gezonde mond, en straal je met je mooie glimlach!

Maar dat is zelf niet alles! De gezondheid van je mond is vaak verbonden met je algemene gezondheid. Zo kunnen mondproblemen een link hebben met zwangerschapsproblemen of zelfs met hart- en vaatziekten. Zet dus je mondhygiëne niet aan de kant!

5 redenen jaarlijkse tandcontrole de Haan

Hebben we je overtuigd? Maak snel je afspraak voor jouw jaarlijkse tandcontrole in De Haan en omstreken, en maak je gebit gelukkig!

 

Lees zeker ook: