tandpijn

Jaarlijkse tandartsbezoek uitgesteld?

Het jaarlijkse tandartsbezoek, niemand die er echt staat voor te trappelen. Tot nader orde verzamelt de Vlaamse Beroepsvereniging van Tandartsen er geen cijfers over, maar wij hebben alvast een sterk vermoeden dat het bij weinig mensen op hun lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar staat. De tandartscontrole wordt telkens opnieuw voor zich uitgeschoven. Strand-of tandartsstoel? De keuze is gauw gemaakt. Eens de doden herdacht, lijken vaak heel wat patiënten te herrijzen.

Mondzorgtraject

Hierdoor worden heel wat tandartsen op het einde van het jaar geconfronteerd met een bottleneck. Het is dan voor de patiënt tussen hopen en bidden om nog dit jaar langs te kunnen gaan. Wie minstens één keer per jaar op controle gaat bij de tandarts, geniet immers van een betere terugbetaling dankzij het mondzorgtraject.

Te duur?

De tarieven van de Vlaamse tandartsen zijn niet gestegen. Wat dus zoals gezegd wel veranderd is, zijn de verminderde terugbetalingen door de ziekenfondsen. Wie te lang wacht met een preventieve tandartscontrole, loopt bovendien ook een groter risico om een effectief tandprobleem te ontwikkelen.

Bij een jaarlijkse controle gaan wij vaak ook extra aandacht besteden aan een grondige reiniging van het gebit, om eventuele problemen zo veel als mogelijk te vermijden.

Tekort aan tandartsen

Niet enkel het uitstelgedrag van de patiënten bezorgt tandartsen een overvolle agenda. Een vrij groot deel van de tandartsen schurkt tegen de pensioendleeftijd aan. Tegelijk is er een lang niet even grote groep van pas afgestudeerde tandartsen die kan worden aangeboord.

Wij helpen jullie in ieder geval, waar mogelijk, met heel veel plezier doorheen deze eindejaarsperiode.

Ontdek hier waar er nog een gaatje is onze agenda.